Ai EXTRA -3% reducere la plata cu cardul și transport gratuit la comenzile de peste 2000 RON!
Stiri si articole

Trotuarul în jurul casei: Cum se construiește și resurse necesare pentru acest proiect

Trotuarul în jurul casei: Cum se construiește și resurse necesare pentru acest proiect David Totpati
Trotuarul în jurul casei: Cum se construiește și resurse necesare pentru acest proiect 30-01-2023
Trotuarul în jurul casei: Cum se construiește și resurse necesare pentru acest proiect 22212

Construirea trotuarului in jurul casei este un proiect important, care nu trebuie neglijat. Afla etapele principale ale constructiei si elemente necesare.

Trotuarul în jurul casei: Cum se construiește și resurse necesare pentru acest proiect
Cum construiesti trotuarul in jurul casei si de ce ai nevoie

Construirea unui trotuar pe lângă casă are ca scop dezvoltarea unor rute de tranzit suplimentare, cu rol în permiterea unui acces facil spre diferite zone ale imobilului, spre alte anexe din gospodărie sau spre punctele de ieșire / intrare în perimetrul rezidențial respectiv. 

 

Atunci când, pentru construirea sa, sunt utilizate materialele potrivite și se ține cont de calculele sau sfaturile echipei de experți, rezultatele oferă o mulțime de beneficii. Trotuarul în jurul casei nu trebuie văzut doar ca o rută pentru deplasări pietonale, ci și ca o linie pentru delimitare. 

 

Vorbim astăzi despre cum se realizează această lucrare de construcție, analizând și alte sfaturi sau informații utile pentru tine, în achiziționarea unor produse de calitate pentru finalizarea sa:

 

CUPRINS: 

1. Avantajele construirii unui trotuar în jurul casei 

2. Ce tipuri de trotuar în jurul casei poți construi 

3. Pregătiri necesare pentru demararea proiectului 

4. Cum construiești trotuarul în jurul casei

5. Importanța termoizolării în construirea trotuarului

1. Avantajele construirii unui trotuar în jurul casei 

Rolul unor trotuare în jurul casei (denumite și trotuare de gardă) este multiplu și poate fi înțeles mult mai bine, pe termen mediu și lung. În primul rând, aceste artere de tranzit prezente în spațiul rezidențial pot asigura un nivel optim de siguranță în fața infiltrațiilor de apă, pentru fundația imobilului, dar și pentru alte elemente vitale din structura sa de rezistență. 

 

Acțiunea apei pe termen lung determină menținerea unui nivel ridicat al umidității în sol, fapt ce cauzează slăbirea capacității portante a texturii sale. Atunci când acest fenomen se produce la nivelul solului de sub fundație, poate cauza crăpături in zidărie (alături de alți factori de risc precum seismele sau calitatea discutabilă a lucrărilor de construcție). 

 

Mai mult decât, apa poate măcina sistematic armătura din interiorul elementelor structurale de rezistență, producând, totodată, apariția igrasiei și a petelor de mucegai. În astfel de condiții, construirea unui trotuar lângă casa asigură obținerea unei bariere de siguranță împotriva apei. 

 

Evident, cu ajutorul unei infrastructuri rezidențiale, ce ar putea include alei, trotuare și alte rute pe diferite distanțe, se generează un tranzit mult mai ușor. De asemenea, trotuarul în jurul casei le permite celor dragi să pășească pe o suprafață sigură, fără a călca pe gazonul din curte. 

 

Nu în ultimul rând, trotuarul poate avea și un rol estetic în tabloul general al spațiului rezidențial exterior. Dacă pavelele pentru un trotuar pe lângă casă respectă estetica întregului decor - cromatică, textură, mod de amplasare - rezultatele vizuale îi pot surprinde pe toți oaspeții tăi. 

 

Descopera mai multe idei de pavaj pentru curte 

2. Ce tipuri de trotuar în jurul casei poți construi 

Din punct de vedere al localizării în spațiul unei curți, există: 

2.1. Trotuar apropiat de gardul vecin

În acest exemplu de amplasare a unui trotuar, distanța dintre casă și gard este o valoare foarte importantă pentru realizarea calculelor preliminarii. 

 

Dacă distanța este mai mica de 1,5 m, se recomandă sistematizarea întregului spațiu dintre gard și soclul casei. Procesul de sistematizare constă în construirea unui trotuar de gardă, total sau parțial, cu drenare în spațiul verde rămas disponibil între soclu și bordura trotuarului. 

 

Dacă distanța este cuprinsă între 60 cm și 1,5 m, se recomandă ca trotuarul de gardă să fie construit între soclul peretelui și soclul gardului. În acest sens, poate fi utilizat un sistem pentru preluarea apelor pluviale cu pantă longitudinală, cu sau fără rigolă deschisă pe mijloc. Dacă spațiul nu permite implementarea acestui tip de sistem, pentru preluarea apelor pluviale se poate utiliza un sistem de rigole îngropate. 

 

 Află ce presupune instalarea unei rigole carosabile

2.2. Trotuar pe zona de acces în imobil

În spațiul de acces către imobil, trotuarul de gardă va avea dimensiuni reduse, unindu-se de cele mai multe ori cu celelalte alei din spațiul rezidențial. În cazul unor suprafețe de teren mari, se pot amenaja spatii verzi între trotuarul din jurul casei și aleile de acces. Astfel, se poate obține o zonă cu un aer cât mai natural, ținându-se, totuși, cont de nevoia pentru deplasare. 

3. Pregătiri necesare pentru demararea proiectului

Înainte de construirea propriu-zisă a unui trotuar pe lângă casă, sunt necesare anumite pregătiri importante pentru succesul unui astfel de proiect. Iată, mai exact, despre ce este vorba: 

 
  • Se vor realiza săpături de-a lungul fundației casei, la o lățime de cel puțin două lungimi de lopată și la o adâncime ce trebuie să coboare cât mai aproape de fundație. 

 
  • Lucrările de canalizare și alimentare cu apă trebuie să fie finalizate sau refăcute / modernizate până în acest pas al proiectului.

 
  • Împământarea electrică trebuie verificata, certificată sau, după caz, refăcută; se va pregăti traseul îngropat pentru alimentare cu energie electrică, utilizându-se tubulatură specială pentru protecție, între limita trotuarului de gardă și unul dintre colțurile casei, sau camera în care se află tabloul electric. 

 
  • Se va pregăti și traseul îngropat pentru alimentare cu energie electrică de voltaj redus, pentru interfon, sonerie, cablu TV sau fibră optică, utilizându-se tubulatură specială pentru protecție, între limita trotuarului de gardă și unul dintre colțurile casei, sau camera în care se află panoul de comandă al întregii rețele. 

 
  • Tubulatura de protecție și conductele vor fi ulterior acoperite cu cel puțin 20 cm de nisip și se vor adăuga benzi de marcaj viu colorate peste acest strat, pentru a se cunoaște localizarea lor, astfel încât să nu fie deteriorate la construirea trotuarului de gardă.

 
  • Vor fi finalizate până în acest moment lucrările pentru hidroizolarea soclului și a fundației, cu plăci de polistiren și spumă termoizolatoare; de asemenea, aceste elemente din structura de rezistență vor fi izolate și termic, utilizându-se membrană termoizolantă; se va coborî cât mai mult posibil pe lângă soclu și fundație;  

 
  • Acolo unde există acumulări de apă inevitabile, venite din zonele adiacente curii, se vor executa lucrări pentru drenarea acestora. 

 
  • Săpăturile realizate se vor umple și se vor compacta bine cu nisip, nisip-pietriș, pietriș sau pământ argilos. Se vor realiza atât săpături de suprafață, de-a lungul întregii lungimi de trotuar, cât și săpături spre marginea exterioară a acestuia, pentru fundare perimetrală. 

 
  • Se va turna fundație de beton armat pe tot conturul trotuarului din jurul casei, cu o adâncime cat mai apropiată de limita de îngheț. Se va implementa un sistem pentru drenare adiacent fundației perimetrale, utilizându-se tuburi pentru drenaj, peste care se va adăuga un strat de nisip / pietriș.

 

Te invitam sa afli mai multe despre captarea apei de ploaie


4. Cum construiești trotuarul în jurul casei

Este ideal ca trotuarul din jurul casei să se construiască înainte de amenajarea gradinii, însă după ce pregătirile despre care am vorbit în capitolul anterior au fost deja finalizate. 

 

Reține că trotuarul de gardă nu trebuie conectat structural de fundația casei, pentru a se evita formarea de punți termice. Dacă se va amplasa un strat intermediar de polistiren extrudat, cu sau fără instalatii de degivrare, se va tuna în prealabil o șapă foarte uscată peste stratul de nisip sau pietriș. Peste polistiren se va turna apoi un strat de suport armat cu plasă sudată. 

 

În mod ideal, pavajul trebuie să măsoare o grosime de cel puțin 3 cm. Poate fi alcătuit din piatră naturală sau artificială, plăci din pietriș-ciment sau plăci din pietriș fin-ciment spălat. Nu se recomandă utilizarea unor plăci ceramice cu suprafață alunecoasă - gresie, marmură, travertin - pentru pavarea trotuarelor din jurul casei.  

 

Vezi cum poți utiliza pavelele ecologice în grădină

 

În cazul pantelor transversale, acestea nu trebuie să aibă o înclinație mai mare de 1.5%. În cazul pantelor longitudinale, aceste pot avea o valoare a înclinației mai mare chiar și de 1.5%, în condițiile în care sunt prevăzute, de-a lungul lor, cu rânduri de trepte. 

 

Dacă vorbim despre trotuare în jurul casei destinate unui tranzit continuu, se vor realiza înclinații pe lungime de cel mult 1.5% si înclinații perpendiculare pe linia casei de 1%. În cazul unor trotuare de gardă destinate unui tranzit ocazional, acestea pot avea înclinații de 1.5-3%. 

 

Fundația perimetrală a trotuarului din jurul casei va fi continuată printr-un zid de sprijin, în zonele în care sunt înregistrate diferențe mari de nivel. Dacă există diferențe de nivel cu o valoare ce depășește 60 cm, se vor monta balustrade. 

 

Trotuarele de gardă trebuie delimitate de restul pavajelor din curte cu diferențe de nivel, sau cu rigole pietonale Easy 2, ce dispun de o clasă de sarcină potrivită pentru acest proiect. 

Față de spațiile verzi neamenajate, diferența de nivel poate fi chiar și de 10-20 cm. Față de spațiile verzi amenajate, sau față de alte pavaje din perimetrul curții, diferența de nivel trebuie să măsoare cel mult 5-15 cm.

 

Fă o pauza și descoperă cum se montează rigolele la nivelul pavajului

4.1. Importanța rosturilor în realizarea unui trotuar în jurul casei

Suprafața unu trotuar din beton, construit lângă casă, va dispune de rosturi pentru dilatare, dar și de rosturi de lucru. Acestea pot avea și un scop estetic, în cazul în care se continuă cu întreruperea finisajului. Rosturile se pot umple la final cu mastic bitumos, turnat la cald. 

4.2. Montarea corectă a bordurilor unui astfel de trotuar

Bordurile si separatoarele de gazon se vor monta la nivelul pavajului. În cazul în care nu se respectă această regulă, va exista un risc permanent de accidentare prin împiedicare. De asemenea, pot exista pe suprafața trotuarului de gardă acumulări de apă, cu rol inestetic, dar care ar putea afecta elementele structurii de rezistență a casei. 

5. Importanța termoizolării în construirea trotuarului

Termoizolația aplicată la nivelul trotuarului de gardă asigură protecția solului la îngheț și dezgheț. Pe termen lung, aceste procese de natură termică afectează calitatea solului, cauzând tasări și neregularități la nivelul acestuia. Astfel, trotuarul poate crăpa, acest efect cauzând mai multe probleme decât cele de ordin estetic. 

 

Prin crăpăturile produse la nivelul unui trotuar din jurul casei se poate infiltra apă, ce poate afecta apoi structurile de rezistență ale imobilului. De aceea, este important să se realizeze termoizolarea acestei rute de tranzit, prin utilizarea de plăci din polistiren extrudat, amplasate atât longitudinal, cât și la o grosime de aproximativ 0.6 m, în exterior față de soclul casei. 

 

Aplicarea unui strat de polistiren extrudat va genera o creștere a temperaturii medii în solul din zona fundației, cu impact atât asupra confortului termic resimțit în casă, cât și asupra integrității structurii acesteia. Mai mult decât atât, montarea corecta a plăcilor de polistiren extrudat asigură obținerea unei suprafețe drepte a trotuarului din jurul casei și reduce riscul de crăpături. 

 

Construirea unui trotuar în jurul casei are un rol foarte important, oferind o mulțime de beneficii practice pentru locuitorii imobilului respectiv. Montarea corectă și realizarea completă a etapei de pregătire sunt factori determinanți pentru proiectul succesului. Pentru alte sfaturi și recomandări de produs esențiale, cu ajutorul cărora poți realiza proiecte în grădină și la nivelul casei, te invităm de descoperi și alte articole de blog. 

 

Kit rigola PP EASY 2 LN100 Hext.70 gratar PP Negru A15 1000x125x70 (08818-N)

38.70 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
  • Cod produs: 08818-N
  • Înălțime: 70.00 mm
  • Lungime: 1000.00 mm
  • Lățime: 125.00 mm
  • Greutate: 1.17 kg

Kit rigola PP EASY 2 LN100 Hext.70 gratar PP Verde A15 1000x125x70 (08818-V)

54.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
  • Cod produs: 08818-V
  • Înălțime: 70.00 mm
  • Lungime: 1000.00 mm
  • Lățime: 125.00 mm
  • Greutate: 1.17 kg

Kit rigola FB BASE LN100 Hext.125 gratar FONTA clasica C250 1000x140x125 (04000203031)

214.20 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
  • Cod produs: 04000203031
  • Înălțime: 125.00 mm
  • Lungime: 1000.00 mm
  • Lățime: 140.00 mm
  • Greutate: 27.20 kg

Pavela ecologica PP HexPave TERRA Verde Inchis 580x510 mm (8102-VI)

16.15 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
  • Cod produs: 8102-VI
  • Înălțime: 30.00 mm
  • Lungime: 580.00 mm
  • Lățime: 505.00 mm
  • Greutate: 0.90 kg

Tub dren PVC PIPE BASE monostrat cu filtru geotextil D.100 COLAC- L25m (TD10025FG/30141)

655.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
  • Cod produs: TD10025FG
  • Înălțime: 100.00 mm
  • Lungime: 25000.00 mm
  • Lățime: 100.00 mm
  • Greutate: 9.75 kg

Bordura OZ TERRA pt pavaj STEEL EDGING L=1m H=200mm (GSED-200)

157.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
  • Cod produs: GSED-200
  • Înălțime: 200.00 mm
  • Lungime: 1000.00 mm
  • Lățime: 2.00 mm
  • Greutate: 3.06 kg
  • Cod produs: 829404.18-BK
  • Înălțime: 38.00 mm
  • Lungime: 9000.00 mm
  • Lățime: 38.00 mm
  • Greutate: 2.10 kg
  • Cod produs: 080501T100
  • Înălțime: 160.00 mm
  • Lungime: 1000.00 mm
  • Lățime: 156.00 mm
  • Greutate: 5.29 kg
Din aceeași categorie
69.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
41.65 Lei 49.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
131.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
80.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
22.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
220.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
94.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
89.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
147.05 Lei 173.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
12.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
41.65 Lei 49.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
16.15 Lei 19.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
334.05 Lei 393.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
80.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
109.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
986.00 Lei 1160.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
54.00 Lei 60.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
16.15 Lei 19.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
8901.20 Lei 10472.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
294.95 Lei 347.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
354.45 Lei 417.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
11.90 Lei 14.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
1213.80 Lei 1428.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
24.65 Lei 29.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
738.65 Lei 869.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
Alte articole
Metode de întărire a solului și a pantelor
30-08-2021
Articole
Metode de întărire a solului și a pantelor
Află mai multe
Ce sunt clasele de încărcare?
30-08-2021
Articole
Ce sunt clasele de încărcare?
Află mai multe
Sistem Integrat de Stație de Pompare Eficient Energetic - Lansare la EXPO 2020 DUBAI
16-09-2021
Evenimente
Sistem Integrat de Stație de Pompare Eficient Energetic - Lansare la EXPO 2020 DUBAI
Află mai multe
Amenajarea unei grădini: Idei și sfaturi utile
05-04-2022
Articole
Amenajarea unei grădini: Idei și sfaturi utile
Află mai multe
Canalizarea pluviala. Functionalitate, beneficii, costuri
05-04-2022
Articole
Canalizarea pluviala. Functionalitate, beneficii, costuri
Află mai multe
Idei de pavaj pentru curte - pavelele ecologice
05-04-2022
Articole
Idei de pavaj pentru curte - pavelele ecologice
Află mai multe
Schemă canalizare exterioară: De ce ai nevoie și ce ai de făcut
30-06-2022
Articole
Schemă canalizare exterioară: De ce ai nevoie și ce ai de făcut
Află mai multe
Captarea apei de ploaie: cele mai eficiente soluții
30-06-2022
Articole
Captarea apei de ploaie: cele mai eficiente soluții
Află mai multe
Întreținerea gazonului: Activități pe care trebuie să le realizezi periodic
30-06-2022
Articole
Întreținerea gazonului: Activități pe care trebuie să le realizezi periodic
Află mai multe
Cum se pune gazonul: Sfaturi și idei utile
31-08-2022
Articole
Cum se pune gazonul: Sfaturi și idei utile
Află mai multe
Instalarea unei rigole carosabile: etape și sfaturi esențiale
31-08-2022
Articole
Instalarea unei rigole carosabile: etape și sfaturi esențiale
Află mai multe
Cum se face un solar: Materiale necesare și sfaturi de urmat
27-09-2022
Articole
Cum se face un solar: Materiale necesare și sfaturi de urmat
Află mai multe
Montarea rigolei la nivelul pavajului: Pași de lucru
27-09-2022
Articole
Montarea rigolei la nivelul pavajului: Pași de lucru
Află mai multe
Amenajarea terasei la casă: Idei și materiale utile
06-10-2022
Articole
Amenajarea terasei la casă: Idei și materiale utile
Află mai multe
Inoxul (oțelul inoxidabil): ce este și care sunt avantajele acestui material
06-10-2022
Articole
Inoxul (oțelul inoxidabil): ce este și care sunt avantajele acestui material
Află mai multe
Construirea unui garaj: etape și elemente ce trebuie incluse
16-11-2022
Articole
Construirea unui garaj: etape și elemente ce trebuie incluse
Află mai multe
Montare sifon pentru pardoseală: Cum se realizează și alte sfaturi utile
17-11-2022
Articole
Montare sifon pentru pardoseală: Cum se realizează și alte sfaturi utile
Află mai multe
Cum putem contribui la reducerea impactului hidrocarburilor asupra mediului
10-01-2023
Stiri si articole
Cum putem contribui la reducerea impactului hidrocarburilor asupra mediului
Află mai multe
Montaj plasă de umbrire pentru gard: Ghid cu pași de urmat
30-01-2023
Stiri si articole
Montaj plasă de umbrire pentru gard: Ghid cu pași de urmat
Află mai multe
Montarea pavelelor ecologice: instrucțiuni de instalare și greșeli pe care să le evitați
20-02-2023
Articole
Montarea pavelelor ecologice: instrucțiuni de instalare și greșeli pe care să le evitați
Află mai multe
Tipuri de drenaj utilizate pentru construcția casei
29-03-2023
Articole
Tipuri de drenaj utilizate pentru construcția casei
Află mai multe
Sisteme de canalizare: care sunt acestea și cum funcționează
25-04-2023
Articole
Sisteme de canalizare: care sunt acestea și cum funcționează
Află mai multe
Cultivarea legumelor în grădină: avantajele plaselor de umbrire în acest proces
25-04-2023
Articole
Cultivarea legumelor în grădină: avantajele plaselor de umbrire în acest proces
Află mai multe
Cum se folosește folia de mulcire și care sunt avantajele pe care le oferă
24-05-2023
Articole
Cum se folosește folia de mulcire și care sunt avantajele pe care le oferă
Află mai multe
Deschidere birou Vodaland Iași
26-06-2023
Evenimente
Deschidere birou Vodaland Iași
Află mai multe
Casa ecologică: sfaturi practice pentru un imobil prietenos cu mediul înconjurător
29-06-2023
Articole
Casa ecologică: sfaturi practice pentru un imobil prietenos cu mediul înconjurător
Află mai multe
Cum construiești și amenajezi o alee în curte: ghid cu pași de urmat
29-06-2023
Articole
Cum construiești și amenajezi o alee în curte: ghid cu pași de urmat
Află mai multe
Trotuarul în jurul casei: Cum se construiește și resurse necesare pentru acest proiect
16-11-2023
Stiri si articole
Trotuarul în jurul casei: Cum se construiește și resurse necesare pentru acest proiect
Află mai multe
Cum putem contribui la reducerea impactului hidrocarburilor asupra mediului
16-11-2023
Stiri si articole
Cum putem contribui la reducerea impactului hidrocarburilor asupra mediului
Află mai multe
Impactul schimbărilor climatice asupra drenajului urban
20-03-2024
Articole
Impactul schimbărilor climatice asupra drenajului urban
Află mai multe
Soluții de drenaj ce contribuie la creșterea spațiilor verzi în zonele urbane
02-04-2024
Articole
Soluții de drenaj ce contribuie la creșterea spațiilor verzi în zonele urbane
Află mai multe
Apele meteorice vs. apele uzate: diferențe și legături între acestea
02-04-2024
Articole
Apele meteorice vs. apele uzate: diferențe și legături între acestea
Află mai multe
Prevenirea inundațiilor: importanța rigolelor în zonele cu risc ridicat
23-05-2024
Articole
Prevenirea inundațiilor: importanța rigolelor în zonele cu risc ridicat
Află mai multe
Montaj plasă de umbrire pentru gard: Ghid cu pași de urmat
31-05-2024
Stiri si articole
Montaj plasă de umbrire pentru gard: Ghid cu pași de urmat
Află mai multe
Soluții de irigare eficiente: cum să alegi sursa de apă în funcție de tipul culturilor
27-06-2024
Articole
Soluții de irigare eficiente: cum să alegi sursa de apă în funcție de tipul culturilor
Află mai multe
Instalarea unui separator de hidrocarburi: pași, beneficii și recomandări
27-06-2024
Articole
Instalarea unui separator de hidrocarburi: pași, beneficii și recomandări
Află mai multe
EXPOAPA 2024: Cea mai mare expoziție pentru industria apei în România
04-07-2024
Evenimente
EXPOAPA 2024: Cea mai mare expoziție pentru industria apei în România
Află mai multe
Cum să-ți cultivi legumele tot anul cu folii de seră
11-09-2024
Articole
Cum să-ți cultivi legumele tot anul cu folii de seră
Află mai multe
Cum să alegi rigola potrivită pentru drenaj
16-09-2024
Articole
Cum să alegi rigola potrivită pentru drenaj
Află mai multe
Întreținerea rigolelor: De ce este esențială și cum să o realizezi eficient
17-09-2024
Articole
Întreținerea rigolelor: De ce este esențială și cum să o realizezi eficient
Află mai multe
Beneficiile pavelelor ecologice în proiectele de infrastructură verde
02-10-2024
Articole
Beneficiile pavelelor ecologice în proiectele de infrastructură verde
Află mai multe
Rolul geocelulelor în proiectele de peisagistică și grădinărit
02-10-2024
Articole
Rolul geocelulelor în proiectele de peisagistică și grădinărit
Află mai multe
Greșeli frecvente în instalarea rigolelor și cum să le eviți
04-10-2024
Articole
Greșeli frecvente în instalarea rigolelor și cum să le eviți
Află mai multe
Semne că ai nevoie de un sistem de drenaj în curte
07-10-2024
Articole
Semne că ai nevoie de un sistem de drenaj în curte
Află mai multe
Rolul rigolelor în protecția fundației: Cum previn deteriorările
25-10-2024
Articole
Rolul rigolelor în protecția fundației: Cum previn deteriorările
Află mai multe
Noutăți în tehnologia rigolelor: cum influențează inovațiile modul în care colectăm și drenăm apa? 
30-10-2024
Articole
Noutăți în tehnologia rigolelor: cum influențează inovațiile modul în care colectăm și drenăm apa? 
Află mai multe
Cum să alegi rigolele potrivite pentru parcări și zonele comerciale aglomerate
12-11-2024
Articole
Cum să alegi rigolele potrivite pentru parcări și zonele comerciale aglomerate
Află mai multe
De ce să alegi pavelele ecologice pentru curtea ta?
19-11-2024
Articole
De ce să alegi pavelele ecologice pentru curtea ta?
Află mai multe